Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Πρίνστον
στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ
Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Και την ευγενική υποστήριξη της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Πρίνστον, που ιδρύθηκε το 1896 είναι η κορυφαία συμφωνική ορχήστρα του Πανεπιστημίου και μια από τις διασημότερες και πλέον αναγνωρισμένες πανεπιστημιακές ορχήστρες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η ορχήστρα διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου από την κλασική περίοδο έως και σύγχρονα έργα. Ο Μαέστρος Μάικλ Πραττ διατελεί Μουσικός ∆ιευθυντής της από το 1977. Με τη συμμετοχή πάνω από εκατόν είκοσι προπτυχιακών μουσικών, η ορχήστρα πραγματοποιεί οκτώ ετήσιες συναυλίες στην Αίθουσα Αλεξάντερ καθώς και διεθνείς περιοδείες κάθε δύο χρόνια. Το 2025 η ορχήστρα επέλεξε για την περιοδεία της την Ελλάδα και θα δώσει τις εξής τρεις συναυλίες.
Πρόγραμμα
Elegy 10’ Evgeni Orkin (b. 1977)
The River 30’ Duke Ellington (1899-1974)
Symphony No. 5 in E Minor 50’ Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840-1893)
Μάικλ Πραττ
Ο Μάικλ Πραττ, σημαντική μορφή στον χώρο της μουσικής εκπαίδευσης και διεύθυνσης ορχήστρας, έχει αφιερώσει πάνω από τέσσερις δεκαετίες στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον. Ως μαέστρος της Ορχήστρας του Πανεπιστημίου και διευθυντής του Προγράμματος Πιστοποίησης στην Ερμηνεία Μουσικής, ο Πραττ έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση νέων μουσικών ταλέντων.
Το πρόγραμμα που έχει αναπτύξει στο Πρίνστον αποτελεί σημείο αναφοράς για άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια, προσφέροντας στους φοιτητές μια ολοκληρωμένη μουσική εκπαίδευση που συνδυάζει την ακαδημαϊκή γνώση με την πρακτική εξάσκηση. Η Ορχήστρα του Πρίνστον, υπό την καθοδήγησή του, έχει εξελιχθεί σε μια αναγνωρισμένη δύναμη στον χώρο της κλασικής μουσικής, ερμηνεύοντας ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, από τα κλασικά έργα μέχρι τις σύγχρονες συνθέσεις.
Ο Μάικλ Πραττ έχει επίσης αφιερωθεί στην όπερα, διευθύνοντας παραστάσεις κλασικών έργων αλλά και σπάνιων έργων του Μπαρόκ. Η συνεργασία του με το Royal College of Music του Λονδίνου προσφέρει στους φοιτητές του Πρίνστον μοναδικές ευκαιρίες για περαιτέρω σπουδές και καλλιτεχνική ανάπτυξη. Με μια πλούσια καριέρα που περιλαμβάνει διεθνείς περιοδείες, συνεργασίες σε κορυφαία, μουσικά ιδρύματα και διεύθυνση σημαντικών ορχηστρών, ο Μάικλ Πρατ αποτελεί μια αναγνωρισμένη προσωπικότητα στον κόσμο της μουσικής. Το πάθος του για τη μουσική και η αφοσίωσή του στην εκπαίδευση έχουν εμπνεύσει γενιές μουσικών.
Αθήνα: Ωδείο Αθηνών, Αμφιθέατρο Ι. ∆εσποτότουλος Κυριακή 9 Μαρτίου, 7 μμ
Πάτρα: Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών Τετάρτη 12 Μαρτίου, 8 μμ
Θεσσαλονίκη: Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ Παρασκευή 14/3 7 μμ
Πληροφορίες
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Πρίνστον
Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ Παρασκευή
Παρασκευή 14/3/2025, στις 7 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
https://orchestra.princeton.edu
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος “Σύζευξις: Τέχνες & Επιστήμες”
Διοργάνωση περιοδείας: ACFEA Tour Consultants
Επικοινωνία: Έρη Χριστοφορίδου - Βασίλης Τσερτσίδης
Κρατήσεις θέσεων: 6951761369